Nikole Luketica bb, 79101 Prijedor

o-nama

Domovi za stare, u većini slučajeva, predstavljaju nužno rješenje, ali ima primjera koji pokazuju da u okviru takve jedne zajednice život moze biti kvalitetan i u trećem životnom dobu. Takav je Dom za starije i nemoćne osobe “Tara” iz Prijedora koji starim i nemoćnim ljudima pruža visoko kvalitetne usluge koje uključuju: smještaj, medicinske usluge, ishranu, njegu i higijenu, raznovrstan i aktivan društveni život; jednostavno sve što će njihov život učiniti ljepšim, komfornijim i ispunjenijim, a njihovim porodicama osjećaj da o njima neko zaista brine.

Pored pružanja navedenih usluga, jedan od prioriteta našeg doma je da se eliminiše osjećaj napuštenosti koji je prisutan kod nekih korisnika.
Za korisnike ovog doma pažnja i lijepa riječ ponekad mogu biti zlata vrijedne.

Mi ne možemo zamjeniti njihovu djecu, ali uz svakodnevnu pažnju, brigu i ljubaznost, ono što je ljudima u ovom dobu jako potrebno, obično nas doživljavaju kao svoju porodicu.
Kada korisnik dođe u naš dom, specijalno obučeno osoblje ima zadatak da se detaljno upozna sa dotadašnjim načinom života korisnika, njegovim željama i očekivanjima, kako bi se upotpunosti prilagodili njegovim navikama i potrebama, a samim tim pomogli bržem prilagođavanju novoj životnoj sredini i eliminisanju osjećaja napuštenosti i usamljenosti.

U domu “Tara” posebno se vodi računa o pravilnoj ishrani korisnika, koja je inače od velikog značaja za sve pripadnike trećeg životnog doba. Zato, hranu pripremaju najbolji kuvari po meniju koji sastavlja profesionalni nutricionista. Po potrebi za korisnike kojima je to neophodno, uvodi se i specijalni režim ishrane.